Over Ensemble Septime

home

Ensemble Septime werd in 2002 opgericht door zeven gedreven en ervaren musici uit de regio Arnhem-Nijmegen. We repeteren ongeveer eens per drie weken op zondagavond in Arnhem, in het vioolbouwatelier van Adrian Martig, violist van het ensemble. Die repetitie is een heerlijke afsluiting van het weekend en een mooie aftrap van de werkweek. Een dirigent hebben we niet, er is voldoende muzikale expertise aanwezig in het ensemble om de muziek in te studeren. Deze manier van werken bevordert het samenspel enorm. Wel werken we geregeld met coaches aan verbetering van de klank van ons ensemble.

De combinatie van strijkers en blazers biedt een wijd scala aan klanken en timbres. Elk instrument heeft zowel een solistische rol als een taak in het ensemble. We spelen de klassieke septetten van onder andere Beethoven, Berwald en Blanc maar ook hedendaagse stukken van Koetsier, Frey en Mozetich. Daarnaast zijn we steeds op zoek naar nieuwe werken en bouwen we het septetrepertoire uit met eigen bewerkingen en nodigen we componisten uit voor deze bezetting te schrijven. Nico Huijbregts, Ivo van Emmerik, Paul Gelsing en Armeno Alberts hebben stukken voor ons geschreven, die we met plezier ten gehore brengen. Het is ook erg leuk om te ervaren hoe het publiek op de nieuwe composities reageert.

Ook werkt Septime regelmatig mee aan muziektheaterprojecten van de Plaats en speelt het graag op bijzondere plekken. We hebben bijvoorbeeld een stuk voor 7 auto's, 7 dansers en 7 muzikanten uitgevoerd in de voormalige parkeergarage van Cito (Prateur Arnhem) en tijdens het afscheidsfeest van zwembad Oost een concert gegeven in ‘het diepe’. In 2015 werkte Septime mee aan de multimediale muziektheatervoorstelling “Wonderland” van Theo Hoek. In 2018 hebben we meegewerkt aan "Arnhem - de opera", een muziektheaterproductie van de Plaats.

Ensemble Septime bestaat uit: Adrian Martig, viool; Ingrid Jacobs, altviool; Bart Henstra, violoncello; Marcel Snijders, contrabas; Nancy Menheere, klarinet, Pieter de Oude, fagot; Angela Colbers, hoorn.

Je kunt ons ook leuk vinden op facebook .

Foto: Rob Rietveld