Chris Hilkens, sopraan

home

Chris Hilkens, sopraan, is opgeleid en werkzaam als arts, klinisch geriater. Sinds 2005 zingt ze, een door haar lang gekoesterde wens die ze nu de ruimte geeft. Ze heeft zangles van Franciska Dukel en zingt vast in vocaal ensemble "Omnitet" dat in wisselende bezetting duo's en ensembles uit opera- en liedrepertoire instudeert en uitvoert. Met Frank Leurs, pianist van “Omnitet”, volgde ze een masterclass liedbegeleiding bij Robbert Muuse en Micha van Weers. Succesvol brachten ze als duo een programma met Mozart-liederen in 2006.
Vanuit haar ruime ervaring als hoboïste, onder meer in het Symfonie Orkest Nijmegen, maakt Chris, nu als sopraan, graag kamermuziek met andere musici. Ze heeft diverse concerten gegeven in wisselende bezetting met klarinet (Han Alers, Roger Laeven), hoorn (Angela Colbers), contrabas (Marcel Snijders) en piano (Piet-Hein Baelde, Frank Leurs).

Voorjaar 2007 zong ze als solist met het Nijmeegs Blazersensemble zeven liederen van Henri Duparc in een arrangement van Arie van Hoek. In het najaar van 2007 zal ze de “Wesendonck Lieder” van Wagner uitvoeren met ensemble “Septime”, en in de kerstperiode bachcantate 51 “Jauchzet Gott in allen Landen” olv Marco Bons.

 

 

Foto: Ron Moes